Antena Căutare

Articole despre gem

Cât se fierbe, de fapt, dulceața de căpșuni. Trucul din cărțile vechi de bucate pe care puțini îl știu

Cât se fierbe, de fapt, dulceața de căpșuni. Trucul din cărțile vechi de bucate pe care puțini îl știu

Multe gospodine fac în această perioadă a anului dulceață de căpșune. Află cum se face cea mai bună rețetă și de ce ingrediente ai nevoie. Sunt trucuri pentru etapa fierberii, dar și pentru conservarea cât mai îndelungată a dulceții de căpșuni.

Vineri, 16.06.2023, 19:45
Gem de căpșuni ca la mama acasă. Rețetă și sfaturi pentru cel mai aromat gem

Gem de căpșuni ca la mama acasă. Rețetă și sfaturi pentru cel mai aromat gem

Uneori, nu este nimic mai gustos decât o felie de pâine prăjită cu gem de căpșuni de casă.

Marti, 30.05.2023, 16:34
Rețeta săsească a celui mai bun gem de porumbe, delicatesa sezonului

Rețeta săsească a celui mai bun gem de porumbe, delicatesa sezonului

În cămara cu produse pentru sezonul rece, mai este timp să-și facă loc şi gemul de porumbe. Iar pentru acesta, ne putem inspira după rețeta săsească a celui mai bun gem de porumbe, delicatesa sezonului.

Vineri, 06.11.2020, 17:23
Gemul de porumbe, delicatesea sezonului

Gemul de porumbe, delicatesea sezonului

Iarna ne bate la uşă, iar gospodinele sunt la treabă în bucătărie de dimineaţa până seara. În cămara cu produse pentru sezonul rece, şi-a făcut loc şi gemul de.... porumbe. Acele fructe mici, de culoare mov şi cu un gust asemnănător...

Vineri, 06.11.2020, 16:27
Cum se prepară conservele de toamnă. Rețeta gospodinelor din Dâmbovița

Cum se prepară conservele de toamnă. Rețeta gospodinelor din Dâmbovița

Ucenicul Marian Duță învață de la gospodinele din Dâmbovița cum se prepară conservele de toamnă.

Miercuri, 07.10.2020, 10:10
Viitoarele murături, transformate în dulceață

Viitoarele murături, transformate în dulceață

Şi cu siguranţă în casa bunicii găsim şi bunătăţile copilăriei. Despre ele vorbim şi în continuare. Toamna este anotimpul gemurilor şi al murăturilor. Dar puţini sunt cei care ştiu că putem să renunţăm la gogonelele murate ca să le...

Vineri, 02.10.2020, 16:44
Un agronom din Harghita produce din propria plantaţie de coacăze negre suc, gem şi vin

Un agronom din Harghita produce din propria plantaţie de coacăze negre suc, gem şi vin

Suc, gem şi vin. Sunt produsele pe care un agronom din Harghita le produce din prorpia plantaţie de coacăze negre. Nu se ocupă singur de tot, bărbatul are parte de ajutor de nădejde. Seniorii ieşiţi la pensie, care vor să se relaxeze într-o...

Sambata, 25.07.2020, 19:34
Suc, gem şi vin, produsele pe care un agronom din Harghita le produce din propria plantaţie de coacăze negre

Suc, gem şi vin, produsele pe care un agronom din Harghita le produce din propria plantaţie de coacăze negre

Suc, gem şi vin. Sunt produsele pe care un agronom din Harghita le produce din prorpia plantaţie de coacăze negre. Nu se ocupă singur de tot, bărbatul are parte de ajutor de nădejde. Seniorii ieşiţi la pensie, care vor să se relaxeze într-o...

Sambata, 25.07.2020, 08:47
Cum putem prepara gem de căpșuni fără zahăr?

Cum putem prepara gem de căpșuni fără zahăr?

Frumos colorat și plăcut aromat, gemul de căpșuni este preferatul tuturor, mai ales pentru umplerea clătitelor, sau a papanașilor. Și cum, de la un timp, mulți optăm pentru a incerca să excludem cât se poate zahărul din preparate, vă invităm să vedeți cum putem prepara gem de căpșuni fără zahăr.

Marti, 23.06.2020, 10:57
Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe - Rețeta lui Vlăduț

Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe - Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este sezonul fructelor, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne învață cum să preparăm în cel mai rapid timp o rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe.

Vineri, 19.06.2020, 13:23
Gem din fructe de pădure și cireșe. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Gem din fructe de pădure și cireșe. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Pentru că este sezonul fructelor, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să preparăm o rețetă simplă și rapidă de gem din fructe de pădure și cireșe.

Vineri, 19.06.2020, 08:26
Reţeta lui Vlăduţ: Gem de piersici cu flori de lavandă

Reţeta lui Vlăduţ: Gem de piersici cu flori de lavandă

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține piersici, zahar, lavanda, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Gem de piersici cu flori de lavandă".

Vineri, 12.06.2020, 10:09
Rețetă de gem de rubarbă și căpșuni fără semințe

Rețetă de gem de rubarbă și căpșuni fără semințe

Gemul de căpșuni este adorat oricum, dar în combinație cu rubarbă și fără semințe este foarte fin și delicios și se poate folosi chiar și la deserturi, pe post de jeleu.

Miercuri, 27.05.2020, 17:13
Rețetă de pariziene cu gem. Cornuri delicioase cu gem și un aluat deosebit

Rețetă de pariziene cu gem. Cornuri delicioase cu gem și un aluat deosebit

Deseori, în drum spre școli, sau spre serviciu, am fost tentați să cumpărăm câte un corn cu gem pentru că ne îmbia mirosul acestora. De ce să nu ne îmbie mirosul unor cornuri cu gem la noi ăn bucătărie dacă se pot prepara simplu și ușor? Iată o rețetă de pariziene cu gem, pcu care ne putem delecta în bucătăriile noastre.

Joi, 19.03.2020, 08:02
Cum preparăm gem de smochine fără zahăr. N-o să-ți vină să crezi cât de gustos este!

Cum preparăm gem de smochine fără zahăr. N-o să-ți vină să crezi cât de gustos este!

Puțini știu că din anumite fructe poți prepara gem fără adaos de zahăr. Încercați rețeta Gem de smochine fără zahăr și veți vedea cât este de gustoasă, dar și mai sănătoasă!

Vineri, 12.07.2019, 10:02
Neatza cu Răzvan și Dani. Cum să economisești bani, în viziunea unui Dani Oțil: De patru zile mănânc pâine cu unt și gem. Am băut și ceai!

Neatza cu Răzvan și Dani. Cum să economisești bani, în viziunea unui Dani Oțil: De patru zile mănânc pâine cu unt și gem. Am băut și ceai!

Dani Oțil și Răzvan Simion vor să strângă bani, așa că nu vor mai cumpăra prea multă mâncare. Se vor baza pe ceaiuri și renumita pâine cu unt și gem.

Marti, 21.05.2019, 10:33
Neatza cu Răzvan și Dani. Cum să economisești bani, în viziunea unui Dani Oțil: De patru zile mănânc pâine cu unt și gem. Am băut și ceai!

Neatza cu Răzvan și Dani. Cum să economisești bani, în viziunea unui Dani Oțil: De patru zile mănânc pâine cu unt și gem. Am băut și ceai!

Dani Oțil și Răzvan Simion vor să strângă bani, așa că nu vor mai cumpăra prea multă mâncare. Se vor baza pe ceaiuri și renumita pâine cu unt și gem.

Marti, 21.05.2019, 09:07
Gabriela Cristoiu, la un pas de moarte din cauza unei clătite cu gem

Gabriela Cristoiu, la un pas de moarte din cauza unei clătite cu gem

O bombă sexy de la noi, cât pe ce să moară din cauza unei clătite cu gem! Vedeta a ajuns de urgenţă pe mâna medicilor după ce clătita i-a rămas în gât.

Vineri, 08.03.2019, 00:22
Negresă de post cu gem și nuci. O prăjitură cu gust divin ce te va cuceri instant de la prima degustare!

Negresă de post cu gem și nuci. O prăjitură cu gust divin ce te va cuceri instant de la prima degustare!

Cu puține ingrediente și la îndemâna tuturor, poți prepara o delicioasă negresă de post cu gem și nuci și pe cei dragi îi vei cuceri.

Sambata, 18.11.2017, 07:42
”Draga mea”, o prăjitură delicioasă cu gem de caise și cocos

”Draga mea”, o prăjitură delicioasă cu gem de caise și cocos

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine ouă, zahăr, făină, cocos, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Draga mea”.

Vineri, 06.10.2017, 09:16
La clătite, tot înainte! Braşovenii au dat gata câteva mii de porţii

La clătite, tot înainte! Braşovenii au dat gata câteva mii de porţii

La clătite, tot înainte! Braşovenii au dat gata câteva mii de porţii umplute cu tot ce au găsit bucătarii mai gustos.

Luni, 24.02.2014, 00:10
Vrabioara cu gem de ceapa

Vrabioara cu gem de ceapa

Vladut gateste: "Vrabioara cu gem de ceapa"

Marti, 29.01.2013, 08:39
Topoloveni: Investitie de 14 milioane de euro intr-o fabrica ce produce preparate traditionale romanesti

Topoloveni: Investitie de 14 milioane de euro intr-o fabrica ce produce preparate traditionale romanesti

Retete romanesti, vechi de sute de ani, de zacusca, dulceata sau muraturi vor ajunge acum pe mesele europenilor. La Topoloveni, in judetul Arges, un afacerist arab a investit peste 14 milioane de euro intr-o fabrica ce va produce preparate traditionale romanesti.

Sambata, 20.10.2012, 13:21
Gemul romanesc, ambasadorul Romaniei la Paris. Ce "minune" pregatesc satenii din Viscri

Gemul romanesc, ambasadorul Romaniei la Paris. Ce "minune" pregatesc satenii din Viscri

Dupa ce l-au cucerit pe Printul Charles cu peisajele, arhitectura si mancarea, satenii din Viscri planuiesc sa cucereasca Parisul cu un gem de lux. Suta la suta natural, ar trebui sa impresioneze prin gust, dar si prin aspect. Pus la pastrare in borcane decorate traditional, gemul ar trebui sa se vanda la un pret demn de o mini opera de arta.

Marti, 25.09.2012, 21:03
Gemul romanesc, vedeta la Paris

Gemul romanesc, vedeta la Paris

Dupa ce l-au cucerit pe Printul Charles cu peisajele, arhitectura si mancarea, satenii din Viscri planuiesc sa cucereasca Parisul cu un gem de lux. Suta la suta natural, ar trebui sa impresioneze prin gust, dar si prin aspect. Pus la pastrare in...

Marti, 25.09.2012, 20:31
A inceput sezonul de preparat dulceturi

A inceput sezonul de preparat dulceturi

Angajatii din fabricile de dulceturi roiesc mai ceva ca albinele. De la "gospodinele robotizate" din fabrica regala de magiun, din Arges, pana la bucataresele preferate ale printului Charles, din Mures, niciuna nu sta o clipa! Se-ntrec in arome. Si...

Sambata, 23.06.2012, 19:38
Desert: Rețeta Clatite pufoase cu gem

Desert: Rețeta Clatite pufoase cu gem

Poti prepara clatitele pentru micul dejun si le poti umple cu gemuri sau cu cascaval.

Vineri, 04.05.2012, 00:00
Clatite in pijama

Clatite in pijama

Vladut ne gateste clatite in pijama, umplute cu dulceata de capsuni.

Luni, 19.12.2011, 09:41
3 pasi prin care sa faci gemul perfect

3 pasi prin care sa faci gemul perfect

Este vremea gemurilor delicioase, care sa aduca aminte de copilarie.

Duminica, 30.10.2011, 00:00
Cum sa prepari un gem delicios

Cum sa prepari un gem delicios

Toamna este perioada ideala pentru a prepara gemuri si dulceturi delicioase. Gutuile, merele, prunele si chiar dovleacul sunt produsele perfecte pentru acest desert!

Vineri, 28.10.2011, 00:00
Rețeta zilei: Prajitura fantezie cu nuca de cocos

Rețeta zilei: Prajitura fantezie cu nuca de cocos

O prajitura delicioasa, cu arome exotice si ingrediente delicioase

Luni, 24.10.2011, 00:00
Desert: Malai dulce

Desert: Malai dulce

Din malai romanii nu faceau doar mamaliga, ci si prajituri. Desertul de malai putea fi gasit si pe masa ragateanului, si pe-a munteanului, si pe-a bucovineanului. Era pe gustul si in farfuria tuturor.

Joi, 20.10.2011, 00:00
Cum sa sterilizezi borcanele

Cum sa sterilizezi borcanele

Pentru a preveni contaminarea si a prelungi perioada de valabilitate a conservelor facute in casa e important sa stii cum sa sterilizezi borcanele si sticlele.

Vineri, 30.09.2011, 00:00
Rețeta desert: Rulada de paine

Rețeta desert: Rulada de paine

O prajitura care iti va placea atat de mult incat o vei face de cate ori vei avea ocazia.

Joi, 01.09.2011, 00:00
Caisele, darul parfumat al verii

Caisele, darul parfumat al verii

Vara, tarabele din piete sunt pline cu caise - fructe rotunde, galben-portacalii, cu coaja pufoasa si catifelata, cu o tenta roz, pulpa carnoasa, dulce si parfumata. La noi in tara, caisele se coc in perioada 1 iulie-15 august.

Joi, 14.07.2011, 00:00
Reteta: compoturi si dulceturi din fructe de sezon

Reteta: compoturi si dulceturi din fructe de sezon

Conservarea fructelor de sezon – atat a celor din livada, cat si a fructelor de padure - permite consumarea lor tot timpul anului, ca atare, sau ca ingredient in sosuri, torturi, prajituri, inghetate - deserturi in general.

Marti, 12.07.2011, 00:00
Gem de piersici

Gem de piersici

Vladutz gateste: "Gem de piersici".

Luni, 27.06.2011, 08:28
VIDEO! Reteta zilei: cum faci gem de mandarine

VIDEO! Reteta zilei: cum faci gem de mandarine

Fiindca in sezonul rece se consuma multe citrice, in special portocale si mandarine, un surplus de astfel de fructe se poate tranforma rapid intr-un delicios gem. Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV iti arata cum sa faci in casa un gem de mandarine.

Miercuri, 29.12.2010, 00:00
VIDEO! Reteta: papanasi

VIDEO! Reteta: papanasi

Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV s-a aflat in Romania, pentru prezentarea unui preparat traditional: papanasi.

Marti, 28.12.2010, 00:00
Slabeste BIO cu Montignac!

Slabeste BIO cu Montignac!

Michel Montignac avea o vorba: "Oamenii nu se ingrasa pentru ca mananca prea mult, ci pentru ca mananca gresit".

Vineri, 12.11.2010, 00:00
Reteta: Gogosi cu menta

Reteta: Gogosi cu menta

Cui nu ii plac gogosile? Pufoase si dulci, umplute cu gem, caramel, vanilie sau doar pudrate cu zahar, rotunde sau impletite, ele se pot face in atatea feluri, in functie de gusturile pofticiosului. Cele cu menta sunt pentru iubitorii de plante aromate si merg de minune cu un ceai verde sau o limonada.

Luni, 11.10.2010, 00:00
Top 8 cei mai extraordinari adolescenti

Top 8 cei mai extraordinari adolescenti

Teribilismul adolescentei nu are intotdeauna urmari negative. Uneori planurile marete si visele adolescentilor sunt puse in practica chiar de ei, ajungand sa aiba rezultate extraordinare.

Luni, 07.06.2010, 00:00
Dani, criza de pofta:)

Dani, criza de pofta:)

Dani nu se mai poate abtine de la preparatul lui Vladutz, care gateste gogosi cu gem.

Vineri, 12.03.2010, 09:45

Ultimele știri

x