Băuturi

Băuturi

Lichior de zmeură sau Zmeurată

- ingrediente -

 Adorat, mai ales de partea feminină, lichiorul de zmeură sau zmeurată, este perfect a fi servit ca aperitiv la o masă festivă, dar poate fi gustat și ca digestiv, seara, înainte de cină.

  • 3 kg zmeură bine coaptă
  • 2 kg zahăr
  • 1500 ml alcool dublu rafinat

- mod de preparare -

 Zmeura proaspătă se clătește cu apă rece și se scurge foarte bine.

Se pune zmeura într-un borcan de sticlă încăpător, în straturi alternative cu zahărul. 

Se acoperă borcanul cu un tifon curat și se lasă la loc luminos timp de o săptămână. Din când în când se agită pentru a se topi zahărul și a se macera zmeura, formând sirop.

Vedeți și: Rețetă clasică de vișinată sau lichior de vișine

După acest interval, se adaugă alcoolul și se amestecă cu siropul format și zmeura, agitând ușor borcanul.

Se lasă borcanul cu zmeurata la loc răcoros 2-3 luni.

Apoi se strecoară prin sită deasă, sau tifon și se îmbuteliază lichiorul de zmeură în sticle.

Vedeți și Rețeta Sirop de zmeură

Minunatul lichior de zmeură, sau zmeurata se păstrează la loc răcoros, ferit de lumină.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe