Băuturi

Băuturi

Nectar de caise

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  2 kg caise
  • 500 g zahăr
  • 5 plicuri zahăr vanilat
  • 1 l apă

- mod de preparare -

 Se spală caisele, se pun la scurs, apoi se desfac și li se înlătură sâmburii.

Se pun într-un vas încăpător și se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste ele.

Se lasă așa câteva ore, amestecându-le din când în când, pentru a-și lăsa sucul care se gustă și în funcție de gust se mai adaugă sau nu, zahăr.

Am mers până la 500 g zahăr pentru că au fost ușor acrișoare. Este recomandat să fie cât de coapte, dar depinde și de gustul acestora.

Se adaugă apa și se pune vasul la foc mediu, lăsând caisele să fiarbă până se înmoaie bine.

Se trec apoi prin blender și prin sită, se adaugă zahărul vanilat( opțional) și se pune nectarul fierbinte în sticlele sterilizate.

Se înfiletează capacele și se învelesc sticlele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc definitiv.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest