Băuturi

Băuturi

Rețetă de socată

- ingrediente -

Cea mai delicioasă băutură răcoritoare a verii, socata, poate fi preparată cu ușurință, în orice bucătărie.

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de socată:

  • 10 l apă
  • 800 g - 1 kg zahăr
  • 20 flori de soc
  • 5 lămâi
  • un bob drojdie proaspătă, sau 1 lingură boabe de orez

- mod de preparare -

Florile de soc se scutură bine de impurități, se clătesc in 1-2 ape reci și se așază în borcane de sticlă.

Peste ele se așază felii de lămâie curățate de coajă, sau dacă sunt bio se mai lasă și câteva cu coajă.

Se adaugă zahărul și se completează cu apă.

Dacă se dorește ca socata să iasă acidulată, se adaugă și puțină drojdie, cât un bob de fasole.

Dacă se dorește ca socata să nu fie chiar acidulată, dar să fermenteze mai rapid, se adaugă o lingură de orez spălat.

Borcanele cu socată se vor acoperi cu tifon, sau cu capacele, dar fără a le înfileta și se vor așeza la loc luminos, acolo unde pătrunde soarele.

Din când în când se va agita socata, cu o spatulă de lemn, pentru a se urgenta topirea zahărului.

Socata este gata in decurs de 1-2-3 zile, în funcție de tipul de socată ales.

Sursa

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe