Băuturi

Băuturi

Sirop de căpșuni

- ingrediente -

 2 kg căpșuni bine coapte

1 kg zahăr

1 lămâie

- mod de preparare -

 Se spală bine căpșunile, li se îndepărtează codițele, apoi se amestecă cu zahărul și se dau la rece de pe o zi pe alta.

Se mai amestecă în ele pe parcurs.

A doua zi se scurg bine căpșunile, iar siropul se trece prin sită și se fierbe pentru 10-15 minute, adăugând și puțină zeamă de lămâie în el.

Se pune fierbinte în sticlele sterilizate în prealabil, se înfiletează capacele si se învelesc sticlele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc, abia apoi se pot trece în cămară.

Este bun servit cu apă minerală și cuburi de gheață.

Căpșunile rămase se pot folosi la un desert, transformându-le fie în spumă, fie în jele, sau se pot consuma ca atare cu frișcă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest