Băuturi

Băuturi

Sirop de păpădie sau Miere de păpădie

- ingrediente -

 Păpădia este o plantă de primăvară considerată și plantă medicinală având un conținut de vitamine: A, C, D, E și B-uri, dar și minerale: fier, magneziu, calciu, siliciu, cupru, fosfor, zinc și mangan.

De asemeni are un mare conținut de beta-caroten, comparativ cu al morcovilor.

Siropul de păpădie, sau mierea de păpădie are efecte terapeutice în detoxifierea ficatului, sau a bilei, dar este bun și în diverse afecțiuni.

Ce ne trebuie pentru a prepara sirop de păpădie:

  • 100 gr flori de păpădie, bine deschise
  • 1 l apă
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 1 lămâie

- mod de preparare -

 Florile de păpădie, proaspăt culese, se spală bine în 2-3 ape și se scurg, cu mare grijă pentru a nu le strivi.

Se pune 1 l de apă la fiert, iar când începe să clocotească, se adaugă florile de păpădie. Se lasă să fiarbă 2-3 minute, la foc domol, apoi se stinge focul, se acoperă vasul și se lasă așa de seara până dimineața, sau cel puțin 7-8 ore.

După acest interval, se scurg florile de păpădie printr-un tifon curat. Se preseazp bine tifonul cu flori, în mâini, pentru a nu pierde din sucul acestora.

Peste lichidul rezultat se adaugă zahărul și zeama de lămâie și se pun la fiert, la foc mic. Se fierb până rezultă un sirop consistent, ca pentru dulceață.

Siropul de păpdie, sau mierea de păpădie se toarnă fierbinte în borcane sterilizate, se înfiletează capacele și se lasă la răcit lent, în pături, ca și siropul de fructe, sau dulcețurile.

Se va folosi ca și mierea naturală de albine, în diverse cure, sau pentru îndulcit diverse ceaiuri, deserturi, etc.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe