Băuturi

Băuturi

Sirop de trandafiri

- ingrediente -

  •  50 trandafiri roz, parfumați
  • 3 l apă
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la o lămâie mare sau un plic sare de lămâie

- mod de preparare -

 Se desfac trandafirii petală cu petală și se spală foarte bine, pentru a elimina impuritățile, apoi se stropesc bine cu zeama de lămâie, sau se freacă cu sare de lămâie.

Se pun într-un vas încăpător, se adaugă apa și se pun la fiert pentru 10-15 minute, apoi se scurge apa, se adaugă zahărul și se piune din nou la fiert până se obține un sirop consistent și frumos colorat.

Siropul se pune fierbinte în sticle sterilizate și se lasă să se răcească, apoi se trece în cămară.

Este foarte bun cu apă minerală, sau apă plată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest