Băuturi

Băuturi

Sirop din flori de salcâm

- ingrediente -

Florile de salcâm sunt foarte apreciate de la un timp pentru că se poate profita de aroma lor în diverse rețete de  preparate, precum gogoșile, clătitele, dulceața, sau această rețetă de sirop din flori de salcâm.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de sirop din flori de salcâm:

  • 1 kg flori de salcâm
  • 3 l de apă
  • 1,5 kg zahăr
  • 1-2 lămâi

- mod de preparare -

Se culeg florilede salcâm, se desfac de pe codițe și  se clătesc bine în 2-3 ape reci.

Se pune un vas cu 3 litri de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere se adaugă florile de salcâm și se fierb la foc mic, pentru 30-40 de minute.

Se stinge focul, se acoperă vasul cu un ștergar sau un tifon curat și se lasă florile de salcâm la infuzat pentru 24 de ore.

După acest interval, se strecoară lichidul prin tifonul curat și se storc bine și florile din tifon, pentru a nu se pierde din aroma lor.

Se adaugă zahărul și se fierbe siropul până se reduce consistent, aproape la jumătate.

Consistența siropului concentrat din flori de salcâm trebuie să fie puțin mai fluidă decât cea a siropului pentru dulceață.

Se spală bine lămâile, se feliază, li se îndepărtează coaja galbenă și se adaugă în sirop, cu 15 minute înainte de a stinge focul.

Siropul din flori de salcâm se toarnă fierbinte în sticle sterilizate în prealabil. 

Se înfiletează capacele și se învelesc sticlele cu sirop în pături, lăsându-le acolo până se răcesc.

Se etichetează și se trec în cămară.

SURSA

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe