Antena Căutare

Cod al pil pil cu creveți și anghile pe mămăliguță prăjită

Ingrediente

  • 4 bucăți de cod
  • 1 l ulei de măsline
  • 8 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 500 g creveți congelați, fără carcasă
  • 400 g anghile (țipari)
  • 500 g faină de porumb
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • apă

Mod de preparare

Se taie în rondele, usturoiul și ardeiul iute, se călesc în puțin ulei, apoi se scot pe o farfurie.

In locul acestor ingrediente, se adaugă în uleiul încins, bacalao cu partea fără piele în jos, pentru a se scurge gelatina.

Se lasă la foc mic pentru 3 minute pe prima parte, iar când se intoarce pe cealaltă parte, se adaugă în tigaie creveții și țiparii și se prepară 4 minute.

Se scot și se pun pe o farfurie puțin înclinată pentru a se scurge surplusul de gelatină.

Se lasă la răcit după care se separă gelatina.

Într-o sită sau cratiță, cu mișcări circulare, se adaugă uleiul în care s-a preparat codul, peste gelatină și se amestecă până când se leagă sosul al pil pil.

Se pune 1 l apă la fiert, se adaugă o linguriță de sare, iar când apa fierbe, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu și se fierbe o mămăliguță consistentă.

Preparatele se servesc presărate cu pătrunjel verde, tocat mărunt, pe felii de mămăliguță, eventual fripte puțin pe grill.

Desertul preferat al gospodinelor, o prăjitură delicioasă cu brânză și ciocolată. Ușor de făcut și gata în doar câteva m... Rasmalai, desert indian din lapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x