O rețetă inedită, rapidă și ușoară: Lapte de pasăre reinterpetat pentru mic dejun.
Rețeta Lapte de pasăre reinterpetat pentru mic dejun - Ingrediente
- 5 ouă
- ulei de floara soarelui
- 1 l lapte
- făină alba
- sare și piper
- cartofi pai
- chips cu ardei și mixt de semințe
- fulgi de porumb.
- flori comestibile, germeni de praz,ghimbir, usturoi, flori de șofran
- ceapa verde (cu jumeri de ceapă)
Rețeta Lapte de pasăre reinterpetat pentru mic dejun - Preparare
Se pune laptele la fiert cu usturoi. Se adaugă puțină sare, ghimbir și 3-4 flori de șofran.
Separăm albușurile de gălbenușuri, iar gălbenușurile le dăm la congelator pe hârtie de copt, și facem din ele gălbenușuri crispy.
Albușurile se bat spumă presărate cu sare și se pun cu lingura îm laptele care fierbe. Se lasă în lapte 1 minut până se ridică la suprafață și se scot cu spumiera în boluri.
Strecurăm laptele și adaugăm puțină făină, apoi bulgărași de brânză cu smântână.
Pregătim cartofii pai, jumeri de ceapă și crispy de gălbenușuri, apoi așezăm totul pe farfurii.