Antena Căutare

Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi

Vinetele sunt gustoase nu doar în salată, sau zacuscă ci și în diverse tocănițe cu sau fără carne, aperitive, însă în combinație cu brânzeturi și sos de roșii sunt de senzație.

Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi Galerie
Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi

Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă rețetă de musaca altfel: Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi.

Merge de minune servită cu o salată de roșii, cu o salată de murături, sau cu 1-2 linguri de smântână.

Ingrediente pentru rețeta Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi


  • 6-7 vinete
  • sare
  • ulei de măsline
  • 250 g parmezan
  • 250 g cedar
  • 250 g mozzarella
  • 600 g suc de roșii sau roșii pasate
  • sare și piper
  • 3-4 căței de usturoi
  • multe frunze de busuioc
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenușuri de ouă

Citește și: Musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre. Rețetă de post


Mod de preparare pentru rețeta Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi

Vinetele, curățate și tăiate în rondele de 1,5 cm se așază în tavă, se presară cu sare, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor până se deshidratează ușor.

Sucul de roșii se fierbe până se reduce consistent și se asezonează cu sare, piper, frunze de busuioc și usturoi răzuit.

Brânzeturile se dau pe răzătoare și se amestecă cu multe frunze de busuioc.

Citește și: Cum pregătim cea mai gustoasă Musaca de post din legume cu sos de roșii

Într-o formă termorezistentă se așază un strat de vinete, se ung cu puțin suc de roșii, apoi se presară bânzeruri. Se repetă straturile până se termină ingredientele, iar deasupra se întinde smântâna amestecată cu gălbenușurile de ouă.

Se coace delicioasa musaca de vinete cu sos de roșii și brânzeturi până se rumenește bine la suprafață și se glazurează frumos.

Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi

Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi

Este foarte bună servită atât caldă, cât și rece, cu 1-2 linguri de smântână, sau cu diverse salate de legume!

Spor la preparat Rețeta Musaca de vinete cu sos de roșii și brânzeturi și poftă bună la savurat!

Abia așteptăm ”să savurăm” mai multe rețete și idei culinare, din data de 7 septembrie când începe cel de-al optulea sezon Chefi la cuțite, ce se va difuza în fiecare seară de luni până miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Supă cremă de roșii coapte cu dovlecei crocanți... Prăjitura cu cremă de brânză și mure...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x