Antena Căutare

Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu parmezan

O combinație interesantă de ingrediente,toate delicioase, într-o rețetă pe care merită s-o testați: Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu parmezan!

Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu parmezan
Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu parmezan

O combinație interesantă de ingrediente,toate delicioase, într-o rețetă de friptură pe care merită s-o testați: Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu parmezan!


Ingrediente pentru rețeta Mușchiuleț de porc în crustă de parmezan

  • 4 buc. mușchiuleț de porc a câte 400 gr fiecare
  • 1 dovleac plăcintar
  • 200 gr vișine congelate
  • 200 gr unt
  • 250 ml ulei
  • 100 gr zahăr sau miere de albine
  • 200 ml vin roșu, sec
  • 50 ml oțet balsamic
  • 10 buc. sparanghel
  • 1 dovlecel sau zucchini
  • 1 vânătă
  • 5 buc. șalota sau ceapa roșie cât mai mică
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 gr pesmet
  • 100 gr parmezan
  • 3 ouă
  • 100 gr semințe de dovleac
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 legătură de ăarar
  • Microgreens (mazare)
  • câteva frunze de busuioc
  • cimbru proaspăt
  • 3-4 căței de usturoi
  • Sare
  • piper

Mod de preparare pentru rețeta Mușchiuleț de porc în crustă de parmezan

Se curăță dovleacul, se taie în felii și se pune la fiert în apă cu puțină sare.

Mușchiulețul de porc se curăță, după care se rumenește în unt, cu usturoi și cimbru, până se sigilează pe toate părțile.

Apoi se dă la cuptor pentru 15 minute, la 190 de grade.

Între timp, pregătim crusta de ierburi.

Mixăm toate ierburile, cu parmezanul și pesmetul, în tocătorul electric pentru legume.

Vânăta o tăiem fâșii foarte subțiri pe care le prăjim în baie de ulei până devin crocante.

Dovlecelul sau zucchini-ul îl tăiem fășii mai late și le oparim puțin să se pătrundă.

La fel procedăm și cu sparanghelul, pe care după ce îl blanșăm, îl tragem în puțin unt.

Caramelizăm ceapa.

Opărim o parte din pătrunjel, după care îl trecem prin blender cu 100 ml ulei de măsline.

Pentru sosul de vișine, punem tigaia pe foc în care adăugăm zahărul sau mierea, vișinele congelate, vinul, puțin oțet balsamic, sare și piper, iar spre final, puțin unt .

Cu câteva minute înainte ca mușchiulețul să fie gata, îl scoatem de la cuptor îl ungem cu puțin ou bătut îl tăvălim prin crusta de ierburi și îl mai lăsăm câteva minute la cuptor.

Cât timp mușchiulețul mai stă la cuptor prgătim piureul de dovleac la care adăugăm unt, sare, piper, puțin cimbru și parmezan ras.

Pentru o consistență cremoasă, se va trece prin sită.

Poftă bună!

Omletă cu de toate, perfectă pentru orice masă din zi!... Piept de pui în sos cremos cu ciuperci și usturoi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x