E fructul-vedetă al sezonului, da putem să îi simţim gustul PEPENELUI GALBEN şi în plină iarnă. Cum? Preparând o dulceaţă savuroasă, la care adăugăm şi lămâie, pentru o aromă aparte!
Ingrediente:
– 1.200 kg pulpă de pepene
– 500 g zahăr
– lămâie
Preparare:
Etapa 1: Zahărul se pune peste pepenele tăiat cuburi,se adaugă felii de lămâie și se lasă 2 ore la macerat.
Etapa 2: Se pune amestecul să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma formată; când se leagă dulceața este gata.
Etapa 3: Se verifică punând o picătură de dulceață pe farfurie. Dacă picătura stă ca o bobiță, dulceața este gata.
CHECUL APERITIV, o "struţo-cămilă" între micul dejun şi cină! E atât de bun şi de gustos, încât vei uita de or... Vânăta, cea mai căutată legumă a sezonului! Trucul prin care obții o salată de vinete perfectă...