Antena Căutare

Piept de rață cu sos de vișine, piure de cartofi și sparanghel verde

Pieptul de rață gătit corect a devenit foarte apreciat în restaurante, dar și în bucătăriile noastre. Combinat cu diverse ingrediente cu gust dulce, dar și picant, sau acrișor, deliciul este maxim.

Piept de rață cu sos de vișine, piure de cartofi și sparanghel verde
Piept de rață cu sos de vișine, piure de cartofi și sparanghel verde

Pieptul de rață gătit corect a devenit foarte apreciat în restaurante, dar și în bucătăriile noastre. Combinat cu diverse ingrediente cu gust dulce, dar și picant, sau acrișor, deliciul este maxim așa cum este și în rețeta Piept de rață cu sos de vișine, piure de cartofi și sparanghel verde.

Ce ne trebuie pentru rețeta Piept de rață cu sos de vișine, piure de cartofi și sparanghel verde:


  • 4 buc. piept de rață
  • 12 bucăți de sparanghel verde
  • 350 g vișine
  • 250 g unt
  • 230 g zahăr brun
  • 150 ml de coniac
  • 4 crenguțe de cinbrișor
  • 3 ridichi roșii
  • Câteva ciupercuțe chinezești brune sau mixte
  • 2 piersici
  • 4-5 cartofi mari
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • Sare și piper
  • 2 buc. ceapă albă shalota
  • 250 ml vin alb demisec

Rețeta Piept de rață cu sos de vișine, piure de cartofi și sparanghel verde - Mod de preparare

Pregătim piureul de cartofi și sosul de vișine.

Se curăță cartofii, se taie în cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. Apoi se scurg, se pasează adăugând unt, lapte fierbinte și smântână, pentru cremozitate.

Se pun vișinele cu untul și cu zahărul brun într-un vas, pe foc și se lasă la fiert până când sosul devine consistent.

Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele și se așază într-o tigaie rece, cu pielea în jos. Se transferă pe foc și se lasă 2 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă și se mai lasă alte 3-5 minute asezonat cu sare și piper.

Ciupercile se trag la tigaie, se sting cu vin. Piersicile se trag la tigaie și se sting cu coniac, dar înainte de a servi preparatul, pentru a-și păstra forma.

CITIȚI ȘI Rețeta Piept de rață cu varză roșie în vin roșu și zeamă de portocale!

Sparanghelul se poșează în apă clocotită, apoi se scoate în apă rece și la final se trage ușor în unt.

Când sunt gata toate preparatele se așază frumos în farfurii și se decorează.

Iată cum putem să facem din banala rețetă de mămăligă cu brânză și cârnați, o poveste!... Rulouri din aluat cu cartofi umplute cu șunculiță și ouă fierte, perfecte pentru pachete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x