Antena Căutare

Desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză. O încântare pentru papilele gustative!

Cu pere parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, cu blat nisipos și crumble deasuprae o încântare pentru papile, acest desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză!

Desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză. O încântare pentru papilele gustative!
Prăjitura cu pere și cremă de brânză

Cu pere parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, cu blat nisipos și crumble deasuprae o încântare pentru papile, acest desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză!

De mare efect va fi și acest desert cu care veți cuceri orice gurmand: Pere în aluat, umplute cu miez de nucă.

Ingrediente pentru Prăjitura cu pere și cremă de brânză

  • Pentru aluat:
  • 375 g faină
  • 125 g zahăr
  • 25 g zahăr vanilat
  • 175 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de pere:
  • 1 kg pere curățate
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură mai cu vârf de amidon
  • Pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare Prăjitura cu pere și cremă de brânză

Curățăm perele de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere.
Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine, apoi le dăm la rece pentru 20-30 de minute, timp în care zahărul se topește și se formează sirop.
În funcție de cât sirop se formează, adăugăm amidon.
Pentru aluatul fraged, amestecăm făina cu zahărul și sarea și adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare.
Vom obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.
Pregătim crema de brânză amestecând brânza cu zahărul și untul moale, esența și cele două ouă.
În funcție de consistența amestecului, adăugăm amidon, sau griș.
Ungem o tavă de 25/25 cm cu puțin unt și presărăm puțină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluat direct în tavă, presându-l cu mâinile.
Peste aluat întindem perele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit.
Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește bine prăjitura.
Nu uităm să preîncălzim cuptorul cu aproximativ 15 minute înainte, sau după cum își cunoaște fiecare cuptorul.
Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.
O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Sursa

Rețeta de zacuscă de vinete tradițională. Cea mai bună zacuscă de casă... Cum preparăm o delicioasă și aspectuoasă Tartă aperitiv cu brânzeturi și roșii cherry multicolore!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x