- Chefi la cuțite - MAREA FINALĂ | Miercuri, 20:30, Antena 1 & AntenaPLAY
- Formula 1™ se vede în AntenaPLAY! Nu rata Marele Premiu din Imola pe 19 mai, de la 19:45 în AntenaPLAY!
Pe o toamnă friguroasă, o porție de „tocană ca la ţară” e tot ce ți-ai putea dori. E o rețetă simplă, foarte ușor de pus în practică!
Ingrediente:
1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă),
2 cepe,
100 g slănină de la burtă afumată,
½ pahar ulei,
3-4 căţei de usturoi,
sare,
piper negru măcinat,
foi de dafin,
1 lingură de verdeaţă tăiată
Mod de preparare:
Măruntaiele se fierb cu foi de dafin şi piper, apoi se scot din bulion, se răcesc şi se taie cuburi. Ceapa tăiată semiinele şi usturoiul mărunţit se rumenesc într-o tigaie cu ulei călit, apoi se adaugă măruntaiele, slănina tăiată cuburi şi se prăjesc până sunt gata. Se sărează, se piperează, se presară verdeaţa tăiată. Tocana se serveşte cu mămăligă, brânză şi smântână.
S-a descoperit secretul! Aceasta este rețeta pentru cei mai gustoși mici din lume! Te lingi pe degete!... Chiroște cu brânză ca-n Moldova sau colțunași cu brânză de vaci! Cel mai bun desert inventat de gospodine...