Antena Căutare

Ton in crusta de susan cu germeni de floarea soarelui si piure de morcovi

Cristina Pana a preparat o reteta de : Ton in crusta de susan cu germeni de floarea soarelui si piure de morcovi

Ingrediente

  • Pentru 3 portii:
  • 2 cotlete ton rosu (400 gr)
  • 200 gr mix susan (alb si negru)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • ½ lamaie
  • 10 gr oregano
  • 20 gr piper
  • 20 gr sare
  • 5 morcovi
  • 2 cartofi
  • 20 gr unt
  • 50 gr germeni de floarea soarelui

Mod de preparare

1. Se curata morcovii si cartofii. Se spala, se taie rondele si se pun la fiert in apa clocotita, cu sare. Se fierb 15-20 minute, se scurg si se paseaza impreuna cu untul. Se potriveste gustul cu sare. Se da deoparte, in sursa de caldura sa se mentina cald.

2. Tonul se portioneaza in cuburi potrivite, se condimenteaza cu sare, piper. Se tavaleste prin mix de susan, presand bine pe toate laturile. Se frige intr-o tigaie grill, cu putin ulei, se intoarce cu ajutorul unei spatule sa se rumeneasca si pe celalata parte, apoi se scoate pe un platou.

2. Se pregateste o farfurie alba, plata, se formeaza un pat de germeni de floarea soarelui, se presara putin oregano, se asaza 3-4 portii de ton si se serveste cu piure de morcovi.

Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este:

ZUPPETTA DE VONGOLE VERACI... Supa crema de broccoli cu branza cu mucegai si pere caramelizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x