Antena Căutare

Trucul folosit de bucătari pentru a obține un piure de cartofi gustos și pufos. Ce secret folosesc pentru un preparat perfect

Piureul de cartofi este o garnitură extrem de apreciată de români. Descoperă ce truc poți să folosești pentru ca acesta să fie gustos și pufos. Bucătarii celebri folosesc un secret pentru a obține un piure de cartofi cu gust perfect.

imagine cu o oala cu piure de cartofi Galerie
Descoperă ce truc trebuie să folosești ca să pregătești un piure de cartofi gustos și pufos | sursa foto: Shutterstock

Piureul de cartofi este una dintre cele mai îndrăgite garnituri în rândul românilor. Cu diferite tipuri de carne sau cu legume, acesta este potrivit atât la mesele de familie, cu preparate tradiționale, cât și la preparate ceva mai sofisticate sau poate chiar de tip fine dining, servite la restaurant.

Totuși, ceea ce face ca un piure să fie cu adevărat bun este nu doar textura, ci și gustul. Descoperă ce truc folosesc bucătarii pentru a obține un piure de cartofi pufos și gustos.

Ce truc folosesc bucătarii pentru a obține un piure de cartofi gustos și pufos. Secretul pentru a obține un preparat perfect

Piureul de cartofi este potrivit ca garnitură pentru numeroase tipuri de carne, de la pește și până la porc, vită, pui sau altele. Cu grătar, cu carne prăjită sau cu mici sau cârnați, această garnitură a devenit una dintre cele mai apreciate și și-a găsit loc printre mai toate meniurile restaurantelor.

Piureul de cartofi este apreciat nu doar la români, ci și în bucătăria franceză, engleză și nu numai. Totuși, indiferent de cultură sau de rețetă, toată lumea își dorește un singur lucru: un piure de cartofi gustos și pufos. Ce truc folosesc bucătarii pentru a obține preparatul perfect?

Citește și: Rețetă de Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi

Se pare că secretul ce ajută la obținerea unui piure gustos și extrem de pufos este untul. Cei care au urmărit emisiunea Chefi la cuțite știu că, de-a lungul celor 11 sezoane, Florin Dumitrescu a mărturisit faptul că un piure de cartofi este cu atât mai bun cu cât se pune o cantitate mai mare de unt.

Citește și: Cum alegi cartofii pentru prăjit sau fiert! Secretul știut doar de puțini români

În sezonul 11, atunci când i-a oferit cuțitul de aur lui Laurențiu Neamțu, Florin Dumitrescu a dorit să afle dacă acesta știe să facă piureul lui Joël Robuchon, celebrul bucătar francez care și-a pus amprenta în istoria gastronomiei mondiale. Acesta a fost momentul încare Laurențiu Neamțu a dezvăluit că rețeta de piure pufos și gustos conține 60% cartofi și 40% unt.

Untul conferă nu doar gust, ci ajută și la obținerea unei cremozități deosebite. Pentru un plus de savoare alege mereu un unt ce are un conținut ridicat de grăsime. Evită să folosești blenderul și încearcă să dai piureul de cartofi la final printr-o sită, ca să obții această textură perfectă, demnă de un preparat cu stele Michelin.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x