Antena Căutare

A murit Alain Senderens, unul dintre cei mai mari chefi ai lumii. Avea 77 de ani!

Reputatul chef francez Alain Senderens, cu o amplă carieră în fruntea unor restaurante de prestigiu din Paris, a murit la 77 de ani

Reputatul chef francez Alain Senderens, cu o amplă carieră în fruntea unor restaurante de prestigiu din Paris, a murit la 77 de ani.

Decesul lui Senderens a survenit duminică după amiază la reședința sa din departamentul Correze, din centrul Franței, a precizat online ziarul francez.

Cunoscut pentru talentul său de a îmbina vinurile cu mâncărurile alese, Alain Senderens a obținut trei stele Michelin în 1978 cu restaurantul său 'L'Archestrate' (devenit apoi 'L'Arpege') din strada Varenne, foarte aproape de Hotel de Matignon, palatul în care se află reședința oficială a premierului francez.

În 1985, el s-a ocupat și de alte centre de lux ale gastronomiei franceze din Paris, precum 'Lucas Carton' din piața Madeleine.

Senderens a provocat o mare agitație în gastronomia franceză propunând asocieri dulci-sărate sau readucând în atenție rețete vechi, precum rața Apicius la rotisor (datând din epoca romană) sau homarul cu vanilie.

După două decenii în gastronomia de lux, el a provocat o mare surpriză anunțând în 2005 că renunță la stelele sale Michelin, pentru a putea transforma restaurantul său într-un local abordabil, pe care l-a denumit 'Senderens'.

Chef Sorin Bontea, surpriză uriașă pentru fani! SCHIMBARE RADICALĂ de look! Nu mai arată așa cum îl știai... Cristi Șerb, primul câștigător al emisiunii „Chefi la cuțite”, are o poveste impresionantă de viață! „Nu m-am gândit că ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x