Antena Căutare

Florin Dumitrescu, mărturisiri neașteptate: ”La 17 ani, ca bucătar, câştigam de trei ori mai mult decât mama”

Florin Dumitrescu, jurat al emisiunii ”Chefi la cuțite”, se mândrește cu o carieră impresionantă, însă nu a visat dintotdeauna să devină bucătar. A ales această meserie la vârsta de 14 ani, când avea nevoie de bani pentru o vacanță la mare cu băieții, dar și pentru că în timp ce se uita la televizor a fost impresionat de o farfurie cu spanac gătită de un chef italian. 

Astfel, în cadrul unui interviu pentru Adevărul, chef Florin Dumitrescu a vorbit despre începuturile lui în bucătărie, cum a gătit prima oară, dar și când a știut că e bun.

”Prima oară când am pus eu mâna să fac ceva a fost pe la șase ani. Eram la bunica, mama făcuse piure, eu eram la masă cu alţi copii şi, din greşeală, am pus zahăr în piure. Şi am zis că-l repar şi am pus sare. A fost atât de rău, dar am mâncat tot de ruşine (râde). Dar primele mele încercări de a găti mai serios au fost când am început să merg la şcoală. Ai mei erau la muncă şi uneori nu aveam chef să mănânc ce-mi lăsa mama şi atunci îmi făceam singur ce aveam poftă – cartofi prăjiţi, ouă ochiuri.”, a mărturisit chef Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu își îndreaptă părul în urma unei provocări

A ales să se facă bucătar, însă, mai târziu, când avea 14 ani și voia să plece la mare, însă îi era rușine să-i ceară bani tatălui lui: ”Ca meserie a fost simplu de ales, dar de plăcut a început să-mi placă la doi ani după ce m-am apucat. Nu mi-a plăcut de la început. A fost un moment, aveam 14 ani şi eram într-o gaşcă de băieţi mai mari, de 18-19 ani, iar eu încercam să ţin pasul cu ei. Ei urmau să plece într-o vacanţă la mare câteva zile şi voiam şi eu să merg, dar mi-era ruşine să-i cer bani lui tata şi i-am zis că vreau să mă angajez, să-mi câştig singur banii de mare. Eu până în acel moment nu aveam foarte clar în minte ce voiam să mă fac când o să fiu mare. Nu-mi surâdea prea mult nici ideea de a fi poliţist, nici avocat, nici doctor, adică ce spuneau mai toţi copiii de vârsta mea. Când i-am zis lui tata că vreau să mă angajez, m-a întrebat ce aş vrea să fac. Habar n-aveam, voiam să găsesc ceva rapid, să împart flyere la Universitate sau să spăl maşini în cartier, ce făceau toţi copiii în vacanţa de vară.”, a mai mărturisit el.

Întrebat care a fost momentul în care și-a dat seama că e bun în acest domeniu, el a mărturisit că atunci când avea mai multe oferte de angajare, plătite cu oricât.

Chef Florin Dumitrescu a oferit cuțitul de aur! Ce preparat l-a cucerit

”În momentul în care aveam vreo şapte oferte de muncă. Aşa îţi dai seama în domeniul ăsta: în momentul în care toată lumea te cere şi-ţi oferă oricât. Şi când nu ai plângeri de la clienţi, farfuriile tale se întorc goale şi cârciuma e plină. Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui.”, a mai dezvăluit el.

Care a fost momentul în care a decis să plece în Italia, află aici.

Preparate braziliene și povești uimitoare de viață, la Chefi la cuțite! Ce se întâmplă în ediția de luni... 6-6-2, luptă strânsă pentru amulete! Florin Dumitrescu, determinat să câștige: ”Încă mai am o șansă să recuperez”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x