Antena Căutare

Rețeta pentru o friptură de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea. Care e ingredientul secret pe care îl folosește

Gospodinele sunt în toi cu pregătirile de Paște. Chef Sorin Bontea le vine în ajutor și le propune o rețetă de friptură de miel care nu poate fi refuzată. Află din rândurile de mai jos cum se prepară pas cu pas.

Rețeta pentru o friptură de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea. Care e ingredientul secret pe care îl folosește Galerie
Rețeta pentru o friptură de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea. Care e ingredientul secret pe care îl folosește | Profimedia/Antena 1

Creștinii ortodocși se pregătesc intens, săptămâna aceasta, pentru Paște, fiind atenți la fiecare detaliu. De la curățenia din casă și până la bucatele de pe masă, fiecare gospodină vrea să dea tot ce are mai bun pentru a-și impresiona familia.

Însă, cu siguranță, nimeni nu va da greș dacă alege să pregătească friptura de miel, mai ales dacă primesc și un pic de ajutor din partea lui chef Sorin Bontea.

Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu pentru Paște 2023. Ingrediente și cum se prepară desertul

Rețeta pentru friptura de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea

Cei care își doresc să aibă pe masă o friptură fragedă și suculentă din care să se înfrupte trebuie să urmeze această rețetă. Oricine va gusta din rezultatul final va cere porție dublă!

Dar, ceea ce trebuie să știe oamenii este faptul că juratul de la Chefi la cuțite folosește și un ingredient secret, pe care îl adaugă, cu măiestrie, exact cum spune rețeta.

Citește și: Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparat

Iată care sunt ingredientele care dau savoare fripturii de miel. Unul dintre ele este chiar cel secret:

  • o pulpă de miel întreagă
  • usturoi
  • ceapă verde
  • țelină
  • morcovi
  • foi de dafin
  • cozi de pătrunjel
  • piper măcinat și boabe
  • cimbru
  • un praf de sare
  • un pahar de vin roșu

Citeșe și: 5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște

Cum preparăm cea mai suculentă friptură de miel, după rețeta lui chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea promite că rețeta propusă de el nu este una grea. Tot ce trebuie să facem este să respecăm câțiva pași simpli, alături de care se adaugă și un ingredient special, vinul!

Pentru a avea un rezultat deosebit pe masa de Paște, chef Sorin Bontea ne recomandă să cumpărăm o carne de miel de cea mai bună calitate, pe care să o crestăm, obținând, astfel, mici buzunare, potrivit Cancan. Ulterior, acestea vor fi umplute cu un amestec din usturoi, piper, sare și cimbru.

După ce a fost condimentată în acest fel, carnea de miel se așterne pe un pat de legume, alese după preferințe. Pe urmă, atât carnea, cât și legumele vor fi stropite cu ingredientul secret: vinul, potrivit sursei citate mai sus.

Tocmai acest pas va face ca friptura să fie una fragedă și suculentă, bogată în arome deosebite. În ceea ce privește tipul de vin, chef Sorin Bontea ne recomandă un vin roșu sec.

După ce s-au urmat toți acești pași, iar carnea de miel și legumele au fost aranjate în tavă după ochi, se introduce recipientul în cuptorul preîncălzit.

Friptura de miel va fi gătită la foc mic, astfel încât carnea să se pătrundă de arome și să se desprindă ușor de pe os atunci când este gata.

Citește și: Cum prepari cel mai bun cozonac, după rețeta lui Chef Sorin Bontea. Trucul care îl face mai pufos și mai gustos

Rețeta de drob fără carne pentru masa de Paște. Preparatul vegetarian este savuros și hrănitor... Chefi la cuțite, 11 aprilie 2023. Andrei Bănuță a impresionat cu povestea lui de viață. Ce farsă i-au făcut chefii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x