Conserve și murături

Conserve și murături

Castraveciori murați în stil bulgăresc

- ingrediente -

  • 5-6 kg castraveciori
  • sare
  • zahăr
  • condimente pentru murături
  • rondele de ceapă
  • rondele de morcovi
  • căţei de usturoi
  • mărar uscat(măciulii şi cozi)

 

- mod de preparare -

 Reţeta este pentru borcanele de 720 ml.
Se spală castraveciorii bine şi se lasă în apă rece până când se pregătesc borcanele şi restul de ingrediente.
Se curăță morcovii şi ceapa şi se taie rondele.
Usturoiul se curăță şi se taie tot în rondele mai groase.
Mărarul uscat se rupe cât să încapă în borcane, ideal ar fi să existe câte o măciulie la fiecare borcan.
Se aşază la baza borcanelor, sterilizate în prealabil, 2-3 rondele de ceapă, 2-3 de morcovi, 2-3 de usturoi şi câte o măciulie de mărar după care se aşază cu grijă castraveciorii, vertical, îndesându-i bine.
Se toarnă oţet până se acoperă semnul de jos al borcanului( fiecare borcan are nişte dungi în partea de jos) apoi se pune o linguriţă de sare grunjoasă mai cu vârf şi două linguri de zahăr.

Dacă borcanele nu au acele gradații în partea de jos se va pune o ceașcă de oțet( 120 ml).

Se mai adaugă codiţe şi frunze de mărar şi condimente pentru murături, apoi se completează cu apă până la gâtul borcanelor şi se înfiletează capacele.
Se aşază borcanele într-o oală mai largă, la baza căreia se pune un ştergar de bucătărie, apoi se toarnă apă până la filetul borcanelor.
Se aşază oala pe foc şi lse lasă să fiarbă la foc încet doar 5-6 minute după ce a atins punctul de fierbere, apoi se stinge focul şi se lasă borcanele în apa fiartă până se răcesc natural.
Să va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest