Conserve și murături

Conserve și murături

Castraveți în saramură, rețetă țărănească

- ingrediente -

  •  3 kg castraveți de grădină
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1-2 fire de mărar uscat cu măciulii
  • 3-4 foi de dafin
  • rădăcină de hrean
  • boabe de piper
  • crenguțe de vișin
  • sare de murături( 1 lingură/1 litru de apă)
  • apă

- mod de preparare -

 Se spală castraveții și se așază în borcane cât mai înghesuiți.

Se toarnă apa peste ei și se calculează cantitatea, apoi se scurg.

Se pune cantitatea respectivă de apă la fiert cu sare( 1 lingură/ 1 litru).

Se adaugă în apă foile de dafin și boabele de piper și se lasă să dea într-un clocot-două.

Printre castraveții din borcane se strecoară cățeii de usturoi, crenguțe tinere de vișin, mărar uscat și rădăcină de hrean curățată.

Saramura se lasă să se tempereze ușor, apoi se toarnă fierbinte peste castraveții din borcane, nu înainte de a așeza lama unui cuțit sub fiecare borcan, pentru a nu se sparge la contactul cu saramura fierbinte.

Se înfiletează capacele la borcane și se învelesc în pături, lăsându-le acolo până se răcesc.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest