Conserve și murături

Conserve și murături

Coji de portocale confiate

- ingrediente -

  •  700 g coji de portocale
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la o 1 lămâie mare

- mod de preparare -

 Cojile de portocale (adunate din timp şi păstrate la congelator) se lasă în apă rece, 3 zile (schimbând apa zilnic).
După 3 zile se limpezesc cu apă rece şi se pregătesc astfel:
Într-o cratiţă de dulceaţă, zahărul se fierbe cu 700 ml apă şi când siropul dă în clocot, se adaugă cojile tăiate în formă de chibrit, de 3 cm lungime (împreună cu partea albă), lăsându-le să fiarbă la foc mic, până când se înmoaie şi siropul se leagă puţin.
Apoi se adaugă zeama de lămâie şi se lasă să fiarbă până când cojile vor pluti în tot siropul, urmărind să nu se lege prea mult şi să nu se caramelizeze siropul, care trebuie să rămână de culoare galbenă. Pe parcurs, siropul se va lega.
Dacă fierbe prea mult, preparatul se zahariseşte repede în borcane şi se pietrifică.
Cojile confiate se adaugă la creme, şarlote etc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest