Conserve și murături

Conserve și murături

Compot de caise

- ingrediente -

  •  2 kg caise mai tari
  • 200-250 g zahăr
  • zahăr vanilat, câte un plic/borcan
  • apă

- mod de preparare -

 Se spală caisele, se sparg în două și li se îndepărtează sâmburii.

Se așază în borcane sau sticle, îndesându-le bine, se adaugă câte 2-3 linguri de zahăr în fiecare borcan și câte un plic de zahăr vanilat, apoi se completează cu apă, până aproape de filetul borcanului, apoi se înfiletează capacele.

Se pun prosoape de bucătărie la baza vaselor în care se vor fierbe sticlele și borcanele cu compot, se așază sticlele și borcanele în vase, apoi se adaugă apă, care trebuie să ajungă până aproape de filetul borcanelor.

Se pun vasele pe foc și se lasă 15-20 de minute, din momentul în care apa începe să fiarbă.

După stingerea focului, se lasă borcanele în apa fiartă, până se răcesc definitiv.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest