Conserve și murături

Conserve și murături

Dovlecei la borcan pentru iarnă

- ingrediente -

  •  1250 g dovlecei curățați
  • 3 l apă
  • 1 si 1/2 lingură sare grunjoasă

- mod de preparare -

 Se curăță dovleceii de coajă și semințe și se toacă în cuburi micuțe.
Se pune un vas cu apă pe foc, iar când incepe să fiarbă, se adaugă o lingură de sare și se amestecă până aceasta se topește, apoi se adaugă dovleceii și se lasă să fiarbă 5-6 minute.

Se scurg dovleceii și se adaugă în borcanele sterilizate, apoi se completează cu saramura în care au fiert.

Se înfiletează capacele și se dau borcanele la cuptor pentru 5-6 minute, apoi, după stingerea focului, se lasă acolo până se răcesc definitiv.

Sau se pot fierbe borcanele pentru 5-6 minute, apoi se lasă să se răcească în apa în care au fiert,

Se păstrează la loc răcoros.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest