Conserve și murături

Conserve și murături

Dulceață de afine cu mentă

- ingrediente -

 Afinele sunt considerate fructele de pădure cele mai bogate în antioxidanți și vitamine și sunt pentru preparat gemuri, dulcețuri, băuturi, dar și deserturi. Dulceață de afine cu mentă este ideală pentru a fi folosită la deserturi, pentru că este foarte gustoasă și aromată.

  • 1 kg afine
  • 800 g zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 10-12 frunze de mentă
  • 1 linguriță esență de mentă

- mod de preparare -

 Curățăm afinele de codițe și frunzulițe, le spălăm bine, le scurgem și le punem în vasul în care vom prepara dulceața, împreună cu zahărul. Le amestecăm bine cu zahărul, scuturând vasul și le dăm la frigider pentru minim 6 ore, pentru a se forma sirop.

Punem vasul cu afinele la foc mediu până încep să fiarbă și înlăturăm spuma care se formează.

Lăsăm afinele să fiarbă maxim 10 minute din momentul în care au atins punctul de fierbere. În ultimele 5 minute adăugăm frunzele de mentă pisate în mojar, esența de mentă și zeama de lămâie.

Turnăm dulceața naturală de afine fierbinte în borcanele sterilizate, inchidem capacele și le învelim în pături. Le lăsăm așa până se răcesc, apoi le trecem în cămară.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe