Conserve și murături

Conserve și murături

Dulceaţă de caise

- ingrediente -

  • 1 kg zahăr
  • 750 ml apă
  • 2 kg caise coapte şi tari
  • zeama de la 1 lămâie

- mod de preparare -

 Caisele se curăţă de coaja şi de sâmburi, apoi se pun în apă de var, 20 minute. Se scot din apa de var şi se spală bine cu apă rece. Se aşază pe un şervet curat şi se scot sâmburii.

Sâmburii se sparg, se curăţă de pieliţă şi se pun la loc în fiecare caisă. Separat, se pun la fiert zahărul cu apa şi zeama de lămâie, până se leagă bine.

Când siropul este aproape legat, se pun caisele şi zeama de lămâie. Se lasă să fiarbă la foc mic până se leagă bine, apoi se ia vasul de pe foc şi se acoperă cu un şervet umed stors bine şi se lasă aşa până a doua zi.

Se pune în borcănele, se leagă bine şi se depozitează în cămară.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest