Conserve și murături

Conserve și murături

Dulceață de ceapă roșie

- ingrediente -

Dulceață de ceapă roșie, o rețetă din bucătăria franțuzească, perfectă pentru a fi servită cu diverse fripturi și in mod special pentru foie gras.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Dulceață de ceapă roșie:

  • 1 kg ceapă roșie
  • 100 gr zahăr brun
  • 200 ml vin roșu
  • 50 ml oțet balsamic
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare și piper

- mod de preparare -

 Mai întâi curățăm ceapa, o tăiem în jumătăți, apoi tocăm fiecare jumătate în fâșii nu foarte subțiri.

Punem uleiul de măsline la încins și adăugăm fâșiile de ceapă. Le amestecăm ușor 1-2 minute.

Când fâșiile de ceapă roșii sunt ușor pătrunse, adăugăm zahărul brun și din nou amestecăm ușor până acesta se topește.

Urmează oțetul balsamic, apoi vinul roșu.

Lăsăm dulceața de ceapă roșie să fiarbă la foc încet până se evaporă alcoolul. 

Asezonăm gustul dulceței de ceapă roșie cu sare și piper și punem dulceața de ceapă roșie, fierbinte, în borcanele sterilizate.

Le închidem ermetic cu capacele și le păstrăm în pături până se răcesc. Apoi le transferăm în cămară frumos etichetate.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe