Conserve și murături

Conserve și murături

Dulceață de cireșe

- ingrediente -

  •  1 kg cireșe fără sâmburi
  • 800 g zahăr
  • zeama de la o lămâie

- mod de preparare -

 Cireșele bine spălate și scurse, după ce li se îndepărtează sâmburii, se pun în vasul în care se va fierbe dulceața și se adaugă zahărul peste ele.

Se păstrează la rece de seara până dimineața.

A doua zi, zahărul va fi topit și transformat în sirop, împreună cu zeama de la cireșe.

Se pune vasul pe foc și se lasă să fiarbă dulceața, amestecând din când în când în ea, dar cu mare grijă pentru a nu strivi cireșele și înlăturând spuma care se formează.

Din momentul în care nu se mai formează spumă se adaugă zeama de lămâie în două prize.

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, se ia cu o linguriță puțin sirop și se pune pe o farfurie. Se așteaptă să se răcească, iar dacă siropul se îngroașă și nu mai este fluid, atunci dulceața este gata și se stinge focul.

Îmediat se pune dulceața în borcanele sterilizate, se înfiletează capacele și se țin borcanele învelite în pături, până se răcesc, apoi se trec în cămară.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest