Conserve și murături

Conserve și murături

Dulceață de trandafiri

- ingrediente -

Delicată, frumos colorată și foarte aromată, așa aș descrie această dulceață de trandafiri, minunată!

  •  500 g petale de trandafiri
  • 1 litru apă
  • 1k g zahăr
  • 1 plic sare de lămâie

- mod de preparare -

 Se aleg petalele de la trandafirii parfumați, speciali pentru dulceață. Se îndepărtează partea albă dinpre interiorul petalelor și se clătesc bine cu apă rece și se lasă la scurs.

Se presară peste petalele de trandafiri sare de lămâie și se freacă bine, până se formează puțin lichid.

Sarea de lămâie va intensifica culoarea dulceței, dar va fi în același timp și un bun conservant pentru aceasta.

Se pune apa cu zahărul la fiert și se lasă până se formează un sirop consistent, apoi se adaugă petalele de trandafiri cu lichidul rezultat.

Se lasă delicioasa dulceațăp de trandafiri să fiarbă până se îngrăașă, iar siropul trece testul bulei picurate în apă.

Se ia puțin sirop într-o linguriță și se picură într-un pahar cu apă. Dacă se formează o biluță, sau o bulă, înseamnă că dulceața este fiartă. Dacă siropul se împrăștie în apă, se mai lasă dulceața de trandafiri să fiarbă.

Când este gata, se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se înfiletează rapid capacele și se întorc borcanele învers. Se învelesc în pături și se lasă acolo până se răcesc definitiv.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest