Conserve și murături

Conserve și murături

Fasole verde la borcan, conservată pentru iarnă

- ingrediente -

  • 5 kg păstăi de fasole verde
  • 8 l apă
  • 4 linguri sare pentru murături

- mod de preparare -

  Se pune un vas cu apa la fiert, iar când începe să clocotească, se adăugă sarea amestecând până se dizolvă.
Imediat, se adaugă fasolea verde curățată de capete și bine spălată.
Se lasă să fiarbă 3-4 minute, apoi se stinge focul.
Se scurge fasolea verde și se adaugă în borcanele sterilizate în prealabil, presând ușor păstăile, ca să încapă cât mai multe.
Se gustă saramura și dacă mai necesită sare, se mai adaugă, amestecând-o bine să se dizolve.
Se adaugă saramura peste păstăile din borcane, se înfiletează capacele și se dau la cuptor pentru 5 minute, sau se fierb într-un vas cu apă fierbinte, pentru 2-3 clocote, apoi se lasă să se răcească lent, în cuptor, sau în apa în care au fiert.
După ce s-au răcit definitiv, se trec în cămară.
Fasolea verde astfel conservată se poate folosi la salate, sau la diverse mâncăruri.
Nu necesită conservant, dacă borcanele sunt bine sterilizate și capacele bine înfiletate, fasolea verde conservată se păstrează chiar 2-3 ani, la loc răcoros.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest