Conserve și murături

Conserve și murături

Gem de coacăze roșii și gem de coacăze negre

- ingrediente -

 Pentru că e perioada lor, a fructelor micuțe, acrișoare și răcoritoare, denumite și strugurei, să nu le ratăm și să preparăm un delicios gem de coacăze roșii și gem de coacăze negre.

  • 2 kg coacăze roșii/negre
  • 800 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

- mod de preparare -

 Fie că alegem să preparăm gem de coacăze roșii, sau gem de coacăze negre, rețeta este aceeași, iar gemul iese în ambele cazuri dulce-acrișor.

Spălăm fructele bine, cu codițe cu tot, apoi le lăsăm la scurs și le separăm de codițe și frunzulițe.

Adăugăm zahărul peste ele și le lăsăm la rece de pe o zi pe alta, amestecând din când în când pentru a se topi zahărul.

Preparăm gemul de coacăze, fie  la foc mic, fie la cuptor la foc mediu, până când capătă consistență și siropul nu mai este cursiv. Spre final, adăugăm și zeama de lămâie, care ajută gemul să nu se zaharisească pe parcurs.

Îl punem în borcane sterilizate pe care le închidem cu capacele din dotare și le lăsăm în cuptorul fierbinte, cu focul stins, până se răcesc definitiv.

Apoi le etichetăm și le trecem în cămară.

Citiți și rețeta Gem de zmeură cu și fără semințe!

Vedeți și rețeta Dulceață de coacăze roșii!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe