Conserve și murături

Conserve și murături

Ghebe murate

- ingrediente -

  • 1 kg ghebe
  • 20 g sare
  • 1 l oţet de vin
  • boabe de piper alb.

- mod de preparare -

 Se aleg ciuperci mici, rotunde, proaspete.

Se rup codiţele la capete, unde au stat în pământ.

Se presară peste ciuperci sare (20 g sare la 1 kg ciuperci) și se lasă la odihnit 30 de minute.

Se spală, apoi, cu atenţie, în apă cu puţin oţet.

Între timp se fierbe oţet de vin, punând la 1 l de oţet 20 g sare şi câteva boabe de piper alb.

Când oţetul dă în clocot, se pun ghebele, lăsându-le să fiarbă bine.

Se pun încă fierbinţi, cu oţet cu tot, în borcane mici și se capsează.

Se învelesc în pături și se lasă până se răcesc, apoi se trec în cămară.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest