Conserve și murături

Conserve și murături

Gogonele în oțet

- ingrediente -

  •  gogonele(cca 3 kg)
  • o parte oțet/ 3 părți apă
  • sare
  • zahăr
  • foi de dafin
  • condimente pentru murături
  • grăunți de usturoi
  • rondele de ceapă
  • măciulii si lujere de mărar(uscate)
  • optional: conopidă, sfeclă roșie

- mod de preparare -

 Se așază în borcane câte 1-2 maciulii de marar, 2-3 rondele de ceapa si 2-3 catei de usturoi.
Se spală gogonelele și se așază în borcane, peste ingredientele de mai sus, apoi se toarnă apă peste ele, pentru a măsura cantitatea de lichid necesară.
Se pune într-un vas pe foc 1 parte oțet si 3 părți de apă, după ce am calculat cantitatea necesară.
Se adaugă 2 linguri de sare grunjoasă și 8-10 linguri de zahăr, 3-4 foi de dafin și un plic cu condimente pentru murături.
Se fierbe lichidul pentru 2-3 minute după ce a atins punctul de fierbere, apoi se adaugă fierbinte peste gogonelele din borcane.
Se înfiletează capacele și se acopreră borcanele cu o pătură pentru ca răcirea lor să se facă lent.
Spațiile goale dintre gogonele se pot completa cu rondele de morcovi sau cu buchețele de conopidă.
Pentru un plus de gust și culoare se pot adăuga printre gogonele, felii de sfeclă roșie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest