Conserve și murături

Conserve și murături

Gogoșari în sos de tomate

- ingrediente -

Dacă v-ați plictisit de clasicii gogoșari murați, încercați varianta de gogoșari în sos de tomate și sigur veți fi încântați!

  • 3 kg gogoșari
  • 300 g zahăr
  • 300 ml oțet
  • 300 ml ulei
  • 600 g pastă de tomate
  • 1 lingură sare
  • piper
  • 2 foi de dafin

- mod de preparare -

 Se spală gogoșarii, se zvântă, securăță de interioare și cotoate și se taie în fâșii.
Se pun toate celelalte ingrediente, iar când compoziția începe se fiarbă se scufundă gogoșarii în ea și se amestecă bine să se undească toți.
Se pot pune în câteva tranșe pentru a fi siguri că se undesc toți, bine.
Se lasă gogoșarii pe foc 5-6 minute și se scot în alt vas.
Borcanele sterilizate se umplu cu gogoșari și se toarnă soluția fierbinte peste ei.
Se închid borcanele cu capacele din dotare și se învelesc în pături, lăsându-le acolo până se răcesc.
Se servesc alături de fripturi și diverse garnituri.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest