Conserve și murături

Conserve și murături

Mazăre la borcan, pentru iarnă

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  2 kg mazăre
  • 500 g ceapă
  • 300 g morcovi
  • 1 rădăcină țelină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 ardei
  • 400 g bulion
  • 350 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 3 l apă

- mod de preparare -

 Se curăță și se toacă legumele mărunt, apoi se călesc ușor în ulei.

Când încep să se pătrundă, se adaugă apă fierbinte și mazărea.

Se lasă să fiarbă la foc lent, până când mazărea este pătrunsă, apoi se adaugă bulionul.

După 10-15 minute de la adăugarea bulionului se gustă mâncarea și se potrivește gustul cu sare, piper și cimbru,

Se mai lasă să fiarbă 10 minute, apoi se pune fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, se înfiletează capacele și se dau la cuptor, cu focul aprins, pentru 5-6 minute.

După stingerea focului se lasă borcanele în cuptor până se răcesc definitiv.

Iarna, sau când se desfac borcanele, se încălzește tocana și se mai potrivește gustul cu ceva condimente și zahăr dacă se dorește dulceagă.

De asemeni se adaugă vereată tocată: mărar, pătrunjel, în timpul servirii.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest