Conserve și murături

Conserve și murături

Rețetă din deltă. Zacuscă de morun

- ingrediente -

Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă tradițională din Delta Dunării, Zacuscă de morun, care ne-a cucerit instant.

  • 500 gr ceapă
  • 500 gr morcovi
  • 1 kg roșii
  • 500 gr ardei gras
  • 1 kg dovlecei
  • 1 kg vinete
  • 250 ml ulei
  • 2 kg trunchi de morun
  • sare și piper

- mod de preparare -

 Se începe cu pregătirea legumelor care se coc pe grătar, se curăță, se toacă mărunt, apoi se călesc în ulei.

În uleiul încins se adaugă mai întâi ceapa și morcovii, apoi vinetele și dovleceii și la final roșiile. Se stropesc din când în când și cu câte puțină zeamă lăsată de acestea după coacere și curățare. Se presară peste legumele călite sare și piper, după gust.

Trunchiul de morun se condimentează cu sare și piper, se împachetează în folie de aluminiu și se prepară direct pe jar. Apoi se rupe în bucăți mari și se adaugă la zacuscă spre final de fierbere.

Se mai asezonează după gust cu cele necesare și se pune delicioasa zacuscă de morun în borcanele sterilizate. Se închid capacele și se păstrează borcanele cu zacuscă de morun, în pături, până se răcesc. Apoi se etichetează și se trec în cămară.

Această rețetă de zacuscă de pește se poate adapta și cu alte tipuri de pește: macrou, păstrăv, cod, sau ce preferă fiecare.

Citiți și rețetele:

Rețeta Zacuscă de fasole

Rețeta Zacuscă de ghebe

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe