Conserve și murături

Conserve și murături

Roșii cherry conservate în saramură

- ingrediente -

 Sunt perfecte în sezonul rece aceste roșii cherry conservate în saramură, consumate fie în salate, sau în diverse preparate, dar și simple, pentru că își păstrează bine gustul.

  • roșii cherry
  • sare
  • căței de usturoi
  • frunze de țelină

- mod de preparare -

 Se spalăi roșiile cherry și se așază în borcane, presându-le cu grijă să se așeze cât mai bine.

Se adaugă în fiecare borcan câte o linguriță de sare pentru murături, 1-2 căței de usturoi curățați și frunze de țelină.

Se pune apă până la filetul borcanului șise închid bine capacele.

Borcanele îcu roșii cherry în saramură se pun în cratițe înalte, pe fundul cărora se așază ștergare de bucătărie. Se pune apă în cratițe până se ajunge aproape de filetul borcanelor, apoi se pun pe foc cu intensitate medie.

Se lasă să fiarbă apa din cratiță pentru 2-3 clocote, se stinge focul și se lasă borcanele în apă până se vor răci complet.

Se etichetează și se trec în cămară.

Să vă fie de folos!

Vedeți AICI cum se prepară pasta de roșii cu ardei copți, perfectă pentru sosuri!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe