Conserve și murături

Conserve și murături

Salată de ardei iuți cu ceapă

- ingrediente -

Salata de ardei iuti cu ceapă este o alternativă gustoasă a ardeilor iuți la oțet, ce va prinde bine, mai ales în sezonul rece.
  •  500 g ardei iuți multicolori
  • 250 g ceapă galbenă și roșie
  • 300 ml oțet
  • 300 ml apă
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 2-3 linguri zahăr
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 2 foi de dafin

- mod de preparare -

 Se curăță ceapa și se toacă în cuburi.
Se spală bine ardeii și se toacă în rondele, apoi se amestecă cu ceapa.
Se pune pe foc apa cu oțetul, sarea și condimentele, plus zahăr în funcție de gust.
Se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote.
Amestecul de ceapă cu ardei se pune în borcane, îndesându-l bine și se toarnă peste el, soluția lichidă, fierbinte.
Se înfiletează capacele borcanelor, se învelesc borcanele în prosoape sau pături și se lasă acolo până se răcesc.
Salata de ardei iuți cu ceapă se servește cu diverse ciorbe și garnituri.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest