Conserve și murături

Conserve și murături

Zacuscă de dovlecei

- ingrediente -

  •  4 kg dovlecei curățați
  • 750 g ceapă
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin
  • piper
  • 2-3 căţei usturoi
  • 450 g bulion de roşii
  • 2-3 linguri bulion de ardei
  • 500 ml ulei
  • sare

- mod de preparare -

 Se curăță ceapa şi se pune la călit în ulei. 
Când este aproape gata şi începe să își schimbe culoarea se adaugă bulionul și usturoiul răzuit, se amestecă și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se curăță dovleceii şi se dau pe răzătoarea mare, apoi se amestecă cu ceapa şi bulionul, se asezonează cu condimente după gust şi se dă zacusca la cuptor până când uleiul se ridică la suprafaţă.
Se pune zacusca fierbinte în borcanele sterilizate, se înfiletează capacele și se mai lasă la cuptor pentru 5 minute cu focul aprins, iar după stingerea focului se lasă borcanele în cuptor până se răcesc.
Este o zacuscă de vară, simplă și ușoară.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest