Culinare

Căpșunile, cele mai iubite fructe din sezon, au mari beneficii asupra organismului. Tot ce trebuie să știi despre căpșuni.

- ingrediente -

  •  despre căpșuni

- mod de preparare -

 Căpșunile, cele mai iubite fructe din sezon, au mari beneficii asupra organismului, fiind unele dintre cele mai sanatoase fructe, cu un conținut mare de antioxidanti.
Prin aportul lor crescut de vitamina C, întăresc sistemul imunitar.
Sunt benefice și asupra sistemului osos, deoarece conțin potasiu, magneziu și vitamina k necesare sănătății acestuia.
Încetinesc, sau chiar împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, deoarece conțin acid elagic care are proprietăți anticancerigene.
Încetinesc absorbția zaharurilor în sânge, dar pentru diabetul de tip 2 trebuie consumate cu moderație.
Previn constipația.
Au proprietăți antioxidante prin conținutul mare de vitamine și sunt benefice vederii, prevenind apariția cataractei.
Au proprietăți benefice asupra tenului întârziind apariția ridurilor, sau atenuându-le folosind diverse măști cu căpșuni.
Sunt benefice în scăderea nivelului de colesterol, prin consumul lor se reduc lipidele din sânge.
Fiind sărace în calorii, au rol în menținerea greutății corpului, pentru că dau senzație de sățietate după ce sunt consumate.
Având o aromă intensă, gust bun și aspect plăcut, căpșunile sunt fructele cele mai folosite în rețetele culinare, atât proaspete, în sezon, cât și congelate.
Pe site-ul Cook&play, găsiți o diversitate de rețete cu căpșuni care vă pot inspira.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest