Culinare

Morcovii: gust dulceag şi aromă plăcută!

- ingrediente -

Morcovul este o legumă accesibilă ca preţ, pe care o găseşti în general tot timpul anului.

Cumpără morcovii bine definiţi, tari, netezi la atingere, tineri şi fără tă- ieturi; culoarea lor să fie mereu orange deschis, fără pete.

Morcovii pot fi folosiţi în prepararea supelor, salatelor, a mâncărurilor şi chiar a dulciurilor.

Irlandezii şi englezii au o budincă pe bază de morcov; francezii îl folosesc la creme, iar evreii îi mănâncă în noaptea de Anul Nou, înăbuşiţi şi îndulciţi.

Când îi serveşti la masă cruzi sau îi foloseşti ca decor, pentru a-i păstra fermi, taie-i beţişoare şi ţine-i, împreună cu o felie de ceapă, într-un castron cu apă rece, jumătate de oră.

- mod de preparare -

Morcovii sunt a doua legumă consumată în lume, după cartofi.

Gustul dulce şi aroma lor plăcută permit asocierea cu multe feluri de mâncare, cum ar fi:

Supă de morcovi

Sote de morcovi

Prăjitură cu morcovi

Bulgărași cu morcovi

Prăjitură cu mere şi morcovi

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest