Culinare

Vinetele, legumele vedetă ale verii. Tot ce ar trebui să știm despre ele, sfaturi și proprietăți

- ingrediente -

  •  vinete, proprietăți și sfaturi

- mod de preparare -

Vinetele, legumele vedete ale verii, pe lângă faptul că au un gust bun în preparate, au și mari beneficii asupra organismului, dacă sunt gătite cum trebuie.
În primul rând, au mari efecte benefice asupra sistemului imunitar, datorită conținutului de vitamina A și C;
Au efecte benefice în prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece conțin potasiu;
Sunt recomandate în combaterea stresului, datorită conținutului de magneziu;
Au proprietăţi anticancerigene, prin conținutul bogat de acid clorogenic;
Au un conținut redus de zahăr, deci sunt recomandate și persoanelor diagnosticate cu diabet;
Fiind bogate în fibre, foarte sărace în grăsimi și având un conținut bogat de apă, sunt recomandate și în dietele de slăbire;
Pentru a beneficia de taote aceste proprietăți, nu trebuie consumate asociate cu diverse grăsimi, cum ar fi: prăjite cu mult ulei sau în salate cu multă maioneză.
Cele mai recomandate sunt la grătar sau în salate cu puțin ulei.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest