Deserturi

Deserturi

Biscuiți cu scorțișoară preparați la aparatul de wafe

- ingrediente -

 Gustoși și sfărâmicioși, acești biscuiți cu scorțișoară preparați la aparatul de wafe, pot deveni deliciul de zi cu zi, fiind buni de ronțăit de cu zori și până-n seară.

  • 250 gr unt cu peste 80 % grăsime
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • un praf de sare
  • 700-750 g făină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

- mod de preparare -

Se freacă untul moale cu zahărul până se spumează, se adaugă ouăle, sarea, scorțișoara, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, apoi se încorporează făina.
Aluatul va fi unul ferm, nelipicios și va fi lăsat să se odihnească 20-30 de minute, acolperit cu o folie și la loc răcoros.
Se împarte aluatul în biluțe care se întind, pe rând, în forma de wafe, încinsă și unsă în prealabil cu puțin ulei.
Se lasă biscuiții cu scorțișoară în forma cuplată la sursa de curent, până se rumenesc, nu se va ține cont de avertismentul ledului.
Sunt foarte buni mai ales alături de cafeaua de la prima oră, sau de un ceai fierbinte.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest