Deserturi

Deserturi

Brioșe cu afine. Un desert simplu, rapid și ușor!

- ingrediente -

 Brioșele au devenit foarte populare printre deserturi, iar aceste brioșe cu afine, sunt foarte delicioase și ușoare.

  • 250 gr făină albă
  • 150 gr zahăr
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 ouă medii
  • 100 g afine
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit sare

- mod de preparare -

 Mixăm ouăle cu puțină sare, apoi cu zahărul.
Le mixăm până devin spumoase, apoi adăugăm, pe rând: uleiul, laptele, esența și făina amestecată cu praful de copt.
Cu acest aluat, de textura unei smântâni mai groase, vom umple 3/4 din volumul formelor de brioșe.
Înfigem afine din foc în loc și dăm formele la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până trec testul scobitorii.
Le servim reci, simple sau pudrate cu zahăr, chiar ănsiropate, dacă le dorim așa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest