Deserturi

Deserturi

Brioșe cu aromă de vanilie și căpșuni

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Foarte aromate, răcoroase și ușor acrișoare aceste brioșe cu aromă de vanilie și căpșuni!

  •  4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g căpșuni
  • Pentru decor:
  • 250 ml frișcă lichidă
  • felii de căpșuni

- mod de preparare -

 Clătim bine căpșunile și le scurgem.
Topim untul și îl lăsăm să se răcească ușor.
Cernem făina împreună cu praful de copt.
Spargem cele patru ouă într-un vas, adăugăm un praf de sare și zahărul și le mixăm energic până devin spumoase.
Adăugăm untul, omogenizăm, apoi adăugăm laptele, esența de vanilie și făina.
Omogenizăm compoziția și umplem cu ea jumătate din capaitatea formelor de brioșe.
Înfigem câte una sau 2 căpșuni și le acoperim cu aluat, apoi dăm formele la cuptor pentru 35 de minute, pentru 35-40 de minute.
Pentru decor, mixăm frișca bine și cu ajutorul unui posh, ornăm brioșele, după ce s-au răcit, apoi așezăm deasupra, felii de căpșuni.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest