Deserturi

Deserturi

Brioșe cu aromă intensă de lămâie și fulgi de migdale

- ingrediente -

 Simple de preparat și foarte aspectuoase, aceste brioșe cu aromă intensă de lămâie și fulgi de migdale, merită preparate chiar și pentru mesele festive!

  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 250 g făină
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 50 g fulgi de migdale
  • 200 g iaurt cremos
  • 150 g unt topit
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 38 ml esență de lămâie

- mod de preparare -

 Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Se mixează untul cu zahărul, până la diluarea zahărului, apoi se încorporează ouăle.
Se adaugă iaurtul, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, esența, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt.
La final se adaugă și fulgii de migdale.
Se umplu formele de brioșe până la 3/4 din volum, cu compoziția omogenizată și se dau la cuptor pentru 25-30 de minute.
Se lasă brioșele să se tempereze in forme, apoi se scot și se servesc fie pudrate cu zahăr, fie însiropate, sau simple.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest