Deserturi

Deserturi

Brioșe de post cu ciocolată neagră

- ingrediente -

Și în post ne putem răsfăța cu deserturi delicioase, precum aceste Brioșe de post cu ciocolată neagră, cu o textură ușor umedă și aerată.

  • 150 gr zahăr
  • 150 gr făină albă
  • 50 gr amidon de porumb
  • 200 ml lapte de cocos sau de soia
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 50 gr stafide
  • 1 linguriță praf de copt
  • 30 ml esență de rom
  • 1/4 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță oțet
  • 1 vârf de cuțit cu sare

- mod de preparare -

 Se pun într-un vas, pe baie de aburi: ciocolata ruptă în bucăți, zahărul, uleiul și laptele de cocos și se amestecă până când ciocolata este topită. Se lasă compoziția obțibnută la răcit, adăugând și esența de rom.

În alt vas, se amestecă făina cu amidonul, sarea și praful de copt.

Srafidele se hidratează în puțină apă, până se răcește ciocolata, iar bicarbonatul se stinge în oțet.

Toate aceste ingrediente se amestecă uniform, iar compoziția obținută setoarnă în forme de brioșe umplându-le cam 3/4.

Se coc delicioasele Brioșe de post cu ciocolată neagră la 189 de grade, pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

Puteți încerca și rețeta Negresă de post cu cafea și nucă, sau rețeta Prăjitura de post cu nuci și gem.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe