Deserturi

Deserturi

Brioșe în două culori, cu ciocolată albă și ciocolată neagră

- ingrediente -

 N-ai cum să nu îndrăgești așa brioșe în două culori, cu ciocolată albă și ciocolată neagră, micuțe și delicate, ce-ți satisfac rapid pofta de dulce!

  • Pentru brioșele cu ciocolată albă:
  • 2 ouă mici
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 200 g ciocolată albă
  • 100 ml lapte
  • 250 g făină
  • 75 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru brioșele cu ciocolată neagră:
  • 2 ouă mici
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 ml lapte
  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare

- mod de preparare -

 Aluaturile pentru ambele tipuri de brioșe se prepară în același mod.

Se pune ciocolata ruptă la topit cu untul și laptele, amestecând continuu până la omogenizare. Se lasă compoziția la temperat.

Se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă compoziția de ciocolată, esența și la final făina amestecată cu praful de copt.

Se umplu formele de brioșe pentru 3/4 din capacitate cu compozițile omogenizate și se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până trec testul cu scobitoarea.

Se lasă la temperat, apoi se servesc pudrate cu zahăr, sau glazurate cu diverse toppinguri.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest